maanantai 15. marraskuuta 2010

Kahvila Valo tarjoilee Designtorilla jouluisia makuja


Kahvila Valon tee- ja kahvipannu on kuumana koko Designtorin ajan. Valo tarjoilee torilla maistiaisia niin kahvin- kuin teenystäville. Torilta voi myös ostaa mukaan paikan päällä jauhettuja kahvipapuja sekä teetä, kertoo Kahvila Valon omistaja ja restonomi Pekka Heinonen.

- Designtorilla on tarjolla jo kaksikymmentä vuotta kahvin- ja teenystäviä ilahduttaneeen Tamperelaisen Mokkamestarit Oy:n kanelilla ja hasselpähkinällä maustettua joulukahvia sekä vihreää että mustaa maustettua luomuteetä. Lisäksi jauhamme asiakkaalle tuoreet kahvipavut mukaan.


Kahvila Valon Pekka Heinonen tarjoilee maistiaisia Designtorilla.


Makuasioiden mukaan

Tee- ja kahvitarjonnassa löytyy tänä päivänä huima määrä vaihtoehtoja. Suuresta tarjonnasta huolimatta laadukas kahvi tai tee ei aina ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Heinosen mukaan oma suu kertoo parhaiten, mikä on oikeasti laadukasta.

- Pitää luottaa omaan makuaistiin, joka kehittyy kokemuksen myötä. Myös hinta kertoo jonkin verran esimerkiksi teen kohdalla laadusta. Olisikin hyvä osata hakea parempilaatuiset teet sieltä halpisten joukosta.

Tuoksut luovat tunnelmaa

Jouluun kuuluvat vahvana osana erilaiset tuoksut. Myös jouluiset kahvit ja teet tuoksuvat ja maistuvat erilaisille mausteille. Aina ei kuitenkaan tarvitse tyytyä valmiiksi maustettuihin tuotteisiin, vaan maustamisen voi tehdä helposti myös itse, neuvoo Kahvila Valon Pekka Heinonen.

- Kahvin sekaan voi esimerkiksi lisätä kardemummaa suodatusvaiheessa. Myös kaneli, vanilja ja hasselpähkinä sopivat erinomaisesti jouluun.


Latten voi maustaa jouluiseksi kanelilla.


Mutta miten mausteiden ja ennen kaikkea hyvän kahvin maun saa säilymään? Joulupöydässä kun tunnetusti vierähtää tovi jos toinenkin, eikä kahvia ole tapana hörpätä kertaheitolla.

- Kahvipannun säilyttäminen pitkään lämpölevyllä on pahinta, mitä kahville voi tehdä. Jos kahvi joutuu odottamaan pidempään, olisi se syytä laittaa hyvään termospulloon. Näin kahvin maku säilyy, eikä se pääse kitkeröitymään, muistuttaa Pekka Heinonen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti