maanantai 9. huhtikuuta 2012

Satumaista ja vanhaa uudella tavalla!Reetta Isotupa-Siltasen yritys Joutomaa sekä Atelje Auli-Kristiina esittäytyvät 11.4.2012 alkaen Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkarannan suuressa näyttelytilassa. Näyttely nimeltä Olipa toisenkin kerran – vanhasta uudella tavalla osoittaa kuinka vanhat kuvat, ilmoitukset ja mainokset saavat tuotteissa uuden elämän.

Joutomaan kekseliäissä kollaasitöissä vilahtelevat niin vasikat kuin ketut ja possutkin. Hevonen soittaa kitaraa teoksessa Serenadi sinulle. Vasikka seisoo tikkailla siivet selässään teoksessa Keijuhaave. Originaalityöt ovat esillä nyt ensimmäistä kertaa.

”Töiden nimet ovat avaimia tarinaan, joka kuvasta löytyy. Esimerkiksi Saapasjalkakissan sunnuntai –työni ajattelen itse olevan kuvan ilosta ja itsevarmuudesta. Saapasjalkakissahan on nopea ja nokkela olento, joka vie luovat ratkaisut ihan uudelle tasolle, ja on tosi hyvä puhumaan. Tämä tyttö selviää kaikesta voittajana!”, Reetta Isotupa-Siltanen kertoo.

Samassa näyttelyssä esillä olevat Atelje Auli-Kristiinan tyynyt, essut ja kassit ovat kotimaista käsityötä. Tuotteiden pintaan on painettu mm. vanhoja mainoksia ja ilmoituksia.

Verkarannan pienemmässä Artenet-salissa esittäytyy samaan aikaan Päivi Riihisen Luoja ja Piru –satukirjanäyttely. Teokset perustuvat jämsänkoskelaisen Eino Römanin (s. 1886) äänitteinä säilyneisiin tarinoihin.

Atelje Auli-Kristiina, http://www.auli-kristiina.fi/

Joutomaa, http://joutomaassa.blogspot.com/

Päivi Riihinen, www.wanhamakasiini.net

Näyttelyt:

Olipa toisenkin kerran – vanhasta uudella tavalla 11.4.–6.5.2012

Luoja ja Piru - satukirjanäyttely, Päivi Riihinen (Artenet-sali) 11.4.–6.5.2012

Näyttelytilat ja myymälä, ma–pe 10–18, la–su 11–16

Café Valkki, ti–pe 10–16, la 11–16

www.taitopirkanmaa.fi

DesignOnTampere -kartta numero 20Ei kommentteja:

Lähetä kommentti