maanantai 30. elokuuta 2010

Estradi mukana tukijoissa

Estradi

1. Mitä yrityksenne tekee?

Estradi on Redken-henkinen parturi-kampaamo Tampereen keskustassa, osoitteessa Satakunnankatu 7. Toiminta-ajatuksemme on palvella paremmin, toteuttaa yksilöllistä tyyliä sekä tarjota aikaa ja ammattitaitoa. Palveluvalikoimamme kattaa perinteisten parturi-kampaamopalveluiden lisäksi myös meikkauspalvelut.
Yrityksille ja ryhmille järjestämme tilauksesta kauneudenhoitoon liittyviä teemailtoja, teemme myös mainos- ja lehtikuvausten stailauksia.

2. Millaisilla tuotteilla/palveluilla yrityksenne on mukana Designviikossa tai DesignOnTampereen toiminnassa?
Estradi teki Ojakadun Tour De France -muotinäytöksen kampaukset ja meikit! Tämän vuoden näytöksen mielenkiintoisin haaste olivat pyöräilevät mallit - kampaajien näkökulmasta erityisesti pyöräilykypärää käyttäneet.
Haasteet selvitettiin hienosti - olimme tyytyväisiä lopputulokseen ja iloksemme saimme myös hyvää palautetta työstämme.

3. Tämän vuoden Designviikon teemana oli kaupunkipyöräily. Käytättekö itse kaupungissa liikkuessanne pyörää? Millaista?
Fillari on keskusta-asujallekin ehdottoman tarpeellinen kapistus. Tällä hetkellä perheemme jakaa yhden keltaisen Jopon, jolla tarpeen mukaan haetaan take-awayt ja maitopurkit tai polkaistaan kiireen vilkkaa juna-asemalle viitisen minuuttia ennen junan lähtöä. Toinenkin pyörä löytyy kellarista, mutta sen takarengas odottaa paikkaamistaan jo neljättä vuotta.
www.estradi.net

torstai 26. elokuuta 2010

DOTtia tukemassa mm.

Kultasuklaa

1. Mitä yrityksenne tekee?
Kultasuklaa valmistaa korkealaatuisia, käsintehtyjä suklaita kaikkiin tilanteisiin; niin pieneen herkutteluun, kodin juhliin kuin yritysten asiakaslahjoiksikin. Tehtaamme sijaitsee Iittalassa ja Tampereen myymälämme Tampereen kauppahallissa. Lisää tietoa löytyy kotisivuiltamme www.kultasuklaa.fi.

2. Millaisilla tuotteilla/palveluilla yrityksenne on mukana Designviikossa tai DesignOnTampereen toiminnassa?
Olemme tukemassa tapahtumaa sponsorina.

3. Tämän vuoden Designviikon teemana oli kaupunkipyöräily. Käytettekö itse kaupungissa liikkuessanne pyörää? Millaista? Kyllä, naisten vaihdepyörää.

TAPO ry

1. Mitä yrityksenne tekee?
Tampereen polkupyöräilijät ry (Tapo) on keväällä 2007 perustettu tamperelainen polkupyöräilyä edistävä yhdistys.
Tapon tarkoituksena on toimia polkupyöräilyn edellytysten parantamiseksi ja polkupyöräilyn määrien lisäämiseksi Tampereella ja ympäristökunnissa. Tavoitteena on, että polkupyörä olisi yhä useamman Tampereen seudulla asuvan arkipäivän kulkuväline ja että seudulla olisi sujuvaa, turvallista ja viihtyisää pyöräillä.

Tapo pyrkii vaikuttamaan Tampereen ja ympäristökuntien liikennepoliittisiin sekä liikennesuunnittelun ratkaisuihin sekä toimimaan turvallisemman pyöräilyn puolesta. Keinoina ovat osallisuus kuntien työryhmissä, erilaiset tempaukset, kampanjat, vetoomukset, neuvottelut, mielipidekirjoituksen ym. Tapo järjestää myös monenlaista pyöräilyaiheista toimintaa, kuten pyöräretkiä, huoltoiltamia ja tiedonvaihtoa.

2. Millaisilla tuotteilla/palveluilla yrityksenne on mukana Designviikolla tai DesignOnTampereen toiminnassa?Meillä on taakkapyörärasti Pyöräsuunnistuksessa lauantaina 28.8. Rastilla voi kokeilla yhdistyksemme tavarankuljetuspyörää, jota voi vuokrata Tullikamarin Klubilta edulliseen 2€/vrk hintaan. Pyörällä voi kuljettaa tavaroita ja lapsia. Pyörän edessä olevaan suureen laatikkoon mahtuu todella paljon tavaraa ja laatikko kestää jopa 100 kg:n painon.

3. Tämän vuoden designviikon teemana oli kaupunkipyöräily. Käytättekö itse kaupungissa liikkuessanne pyörää? Millaista?
Me tapolaiset pyöräilemme joka paikkaan: kouluun, töihin, kauppaan, teatteriin, mattopyykille, kesälomamatkalle jne. Pyörällä on perillä jo matkalla!www.tarakka.fi


Runsauden sarvi

1. Mitä yrityksenne tekee?
Valikoimamme koostuu asiakkaille irtona myytävistä luonnon- ja luomutuotteista, kuten pähkinöistä, kuivahedelmistä, pavuista ja viljoista. Niitä täydentää kattava valikoima kasvisruoka-aineksia, teetä, kahvia, suklaata, patukoita, superfoodeja, ekologisia pesuaineita ja kosmetiikkaa sekä paljon muuta.

2. Millaisilla tuotteilla/palveluilla yrityksenne on mukana Designviikolla tai DesignOnTampereen toiminnassa?
Designtorilla maistatimme ja myimme mm. superfoodeja, kuten goji- ja inkamarjaa, kaakaonibsejä ja mulpereita sekä raakasuklaata ja mate-juomaa. Myös muuta valikoimaamme oli torin myyntipöydällä esillä. Pyöräilysuunnistajien eväspussista löytyy mm. Om Bar raakasuklaatamme.

3. Tämän vuoden designviikon teemana oli kaupunkipyöräily. Käytättekö itse kaupungissa liikkuessanne pyörää? Millaista?
Liikun itse aina kun vain mahdollista pyörällä, ja samoin suurin osa työntekijöistämme. Toisena vaihtoehtona on käveleminen tai bussi, autoa käytämme vain tavarankuljetukseen. Minulla on Jopon ruskean- ja kermanvärinen Limited Edition -malli.
www.runsaudensarvi.net


Late Night Shopping, shopping, shopping...

Tänään DesignOnTampere-kartan liikkeisiin voi polkaista paikalle vielä iltamyöhäiselläkin. Tässä lista karttapaikoista, jotka pitävät Late Night Shopping -iltana ovensa auki aina klo 22 asti tarjoillen raikkaita tuotteitaan, virkistävää palveluaan ja jopa herkullista janojuomaa elämyksenjanoisille shoppailijoille.

Super Mukava, Ojakatu 1. Janoisille kuplivaa.
Vintage Garden, Ojakatu 1. Tarjolla kaikkea makeaa!
Design Boulevard, Aleksanterinkatu 30
Korus Design, Aleksanterinkatu 30. Ilmainen korujen puhdistus, ota siis omat korut mukaan!
Ovélia, Hämeenpuisto 31. Tarjolla pikkupurtavaa ja erikoistarjouksia!
Nagual Jewellery, Hämeenpuisto 31
Vaudeville Boutique, Rautatienkatu 26. Tarjolla boolia ja erikoistarjouksia!
Bukra, Tuomiokirkonkatu 17. Kaikki kirjat ja sarjakuvat -10%, myös kahvia ja mehua!
Kehystarina, Hämeenpuisto 33. Tarjouksia ja tarjottavaa!
Sisustusliike ID, Hämeenpuisto 14. Hyvää tunnelmaa ja pientä tarjottavaa!
Galleria Ronga, Rongankatu 1 C 9. Taidenäyttely avoinna klo 22 asti!
Kahvila Runo, Ojakatu 3. Herkkuja iltamyöhään!

Nähdään Tampereen yössä!

tiistai 24. elokuuta 2010

Design-viikko polkaistiin käyntiin!

DesignOnTampere –viikko on nyt todenteolla polkaistu käyntiin! Avajaisia juhlittiin Ojakadulla perjantaina “Tour de France” –näytöksen ja Pecha Kucha:n merkeissä. Lauantaina juotiin kuohuviinit 190 -vuotiaan Finlaysonin kunniaksi. Sunnuntaina taas tehtiin löytöjä Designtorilla. Ilmat suosivat kuin ihmeen kaupalla koko viikonlopun ja tapahtumat vetivät väkeä kiitettävästi. Kävijöitä Designtorilla oli tänä vuonna ennätykselliset 6000!

Perjantain näytöksessä mallit näyttivät, että myös pyöräillessä voi olla ultratyylikäs! Vaatteita esiteltiin mm. Arelalizzalta, Muka va:lta, Vintage Gardenista, Bird Fly:lta, Dead Birds & Lion Heart:lta sekä lupaavilta uusilta suunnittelijoilta Hanna Revolta, Niina Tuohimetsältä, Hanna-Maaria Sinkkoselta ja MarongKoivusalolta. Näyttävät uusiokorut olivat tamperelaisen Laurasen mallistoa. Luottokumppanimme parturikampaamo Estradi oli jälleen stailannut mallien hiukset upeasti. Kuitenkin hienoista kampauksista huolimatta mallien päähän sopivat myös Yakkayn tyylikkäät pyöräilykypärät. Le Prince:n fixejä sekä kotimaisia Mino Fiina pyöriä mallit polkivat Plauge DJ:n tahdittamana.


Neljännessä Tampereella pidetyssä PechaKucha Night –tapahtumassa polkupyöräilyn asiantuntijat, liikennesuunnitelijat, taiteilijat ja designerit pääsivät esittelemään itseään kiinnostavia aiheita kuvin. Pecha Kucha toteutettiin yhteistyössä Tilanne ry:n kanssa ja Tampereen arkkitehtuuriviikot kävivät rakentamassa torille näyttävän kuution, johon esitykset heijastettiin.


Pecha Kuchassa esiintyivät:

Vaatesuunnittelija Anni Arela

Pyöräsuunnittelija Joonas / Pyöräpalvelu Berggren

Pyöräbloggari Jussi Kulonpalo

Pyöräsuunnittelija Timo/Pelago bicycles

Pyörämatkailija Johanna Kerovuori

Vanhojen velojen puh.joht.& Kangasalan kaupungin arkkitehti Markku Lahtinen

Beavers- farkkujen luoja ja Suomen Farkkumuseon perustaja Matti Majava

Tampereen Polkupyöräilijät ry

Matti Majava
Johanna Kerovuori

Timo/Pelago bicycles


Kesän Designtori –myyntitapahtuma pidettiin jo kolmannen kerran Ojakadun päässä. Tapahtumassa 35 designeria ja yrittäjää myivät tuotteitaan kesäisissä tunnelmissa. Päivä rullasi järjestäjien mielestä onnistuneesti ja myös asiakkaat vaikuttivat erittäin aurinkoisilta.


Suuret kiitokset kaikille esiintyjillemme, malleille, yrittäjille ja muille yhteistyökumppaneille, sekä tietysti ihanille asiakkaillemme ja ystävillemme osallistumisestanne DesignOnTampere –tapahtumiin!


Juttua DesignOnTampere –tapahtumista on ollut lehdissä mukavasti. Alla on muutamia poimintoja Aamulehdestä.

Tänään DesignOnTampere –viikko jatkuu Pop Up Kaupan avajaisilla Taidehalli TR1:ssä klo 18.00 alkaen. Avajaisiin on vapaa pääsy. Tarjolla mm. Laitilan Oiva Skumppaa, sekä kahvila Runon herkkuja. Tervetuloa!

perjantai 20. elokuuta 2010

Design viikon prologi, NÄYTEIKKUNANÄYTTELY, on täällä!

Ensimmäinen näyteikkunanäyttely pidettiin vuonna 2009 ja se sai runsaasti positiivista palautetta. Tänä vuonna DOT-näyteikkunanäyttelyä voi käydä ihmettelemässä 13.8.-2.9. Näyttely tuo designin Tampereen katukuvaan näyttävästi lähelle ihmisiä. Ydinkeskustan liiketilojen näyteikkunoihin on rakennettu mielenkiintoisia ja yllättäviä designhenkisiä installaatioita.Ikkunoiden suunnittelun takana ovat sisustusalan moniosaajat suunnittelutoimisto Ludin Liisa Urrila, Vintage Gardenin Leena Aalto sekä ID. Tampereen keskustaa elävöittämässä mukana ovat Viitasen hautaustoimisto, Handelsbanken, Oculus, Design Boulevard, F.A.D., Vintage Garden, Sup
er Mukava, Nordea, Glo, ID ja Brands Scandinavia. Ikkunoissa on liikkeden omia tuotteita sekä lisäksi sisustustavaroita, vaatteita, kirjoja, koruja ja jopa kukkia. Tuotteita ikkunoihin ovat lainanneet Tampereen mielenkiintoiset ja omaperäiset erikoisliikkeet Design Boulevard, Vintage Garden, Super Mukava, House of Lolita, ID, Cotton, TIETOkirjakauppa sekä Vaudeville. Ota kaveri mukaan, pyörä alle ja polkaise kurkkaamaan kaikki yksitoista designnäyteikkunaa!

Tänään kannattaa näyteikkunakierroksen jälkeen suunnata kulkunsa Ojakadulle, jossa juhlistetaan DesignOnTampere-viikon avajaisia Tour De France-muotinäytöksellä! Näytöksen jälkeen polkupyöräilyn asiantuntijat, liikennesuunnittelijat, taiteilijat ja designerit kertovat kuvin näkökulmiaan PechaKucha-night-tapahtumassa. Musiikista vastaa tamperelaisen Plauge-kollektiivin dj:t. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Luvassa on siis erittäin mielenkiintoinen ilta hyvässä seurassa!

torstai 12. elokuuta 2010

Kukkien oma paja

Nyt on kaikilla mahdollisuus päästä kokeilemaan omia floristin taitojaan. DesignOnTampere Pop-up Kaupan yhteydessä pidetään torstaina 26.8. klo 16-18 kukkapaja hortonomi/floristi Virva Antilan opastuksella. Siellä jokainen pääsee tekemään oman kimppunsa kotiinviemisiksi. Lisätietoja DesignOnTampere Pop-up Kaupan sivuilta. Tervetuloa kukkien maailmaan!

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Design Boulevard 2 v.

Design Boulevard juhlii 2 v. synttäreitä kera herkkujen lauantaina 14.8. klo 10-16 ja toivottaa kaikki tervetulleiksi juhlimaan kanssaan! Onnea Design Boulevard! www.designboulevard.fi


maanantai 9. elokuuta 2010

DesignOnTampere 2010 ohjelma

Tässä uusin päivitetty versio viikon ohjelmasta. Designin ystäville riittää siis tekemistä lähes joka päivälle 20.8.-28.8.! (voit klikata kuvan suuremmaksi)